Barion Pixel

Iványi Zsófia Villány

Sok évet végig tanultam, mégsem a tankönyvek receptjei szerint végzem a munkámat és azt hiszem sikerült megtalálnom a saját utamat. Jelenleg 4,5 hektár saját ültetvényen gazdálkodom.

A 2007-es év volt az első teljesen önálló évem, igazán kegyes volt hozzám a sors, és nagyon szép borokkal ajándékozott meg. Úgy gondolom, hozamkorlátozással, a szüretidőpontok kitolásával, és egy teljesen tiszta és egyszerű borászati technológiával lehet a gyümölcs értékét a legtökéletesebben átadni a bornak. A borok erjesztését teljesen a vadélesztőkre bízom, és nem használok semmilyen adalékanyagot, úgy érzem,
a természetnél tökéletesebbet alkotni nem az én feladatom. Talán így sikerül a legjobban megörökíteni az adott évjárat értékeit. Szerencsés helyzetben vagyunk, mert a szőlőültetvények közelében nincs pince, illetve Vokányban is mi borászkodunk egyedül, így talán sikerül az adott dűlőre, fajtára, szüretidőpontra jellemző vadélesztőket megőriznünk és a borok különbözőségével ezt bemutatnunk.

Nagy hangsúlyt fordítok a borok zavartalanságára, mivel a natúr technológiánál figyelni kell a tisztaság megőrzésére. A boraimat hosszú hónapokig hordóban érlelem, a fehérborokat és a rosét is.”

PINCÉSZET TERMÉKEI

Minden Jog Fenntartva 2021 - Summa Trend Union Kft.

Biztos láttál mindent az oldalon?
Elmúltál már 18 éves?
Webáruházunkban alkohol tartalmú italok vannak, ezért a megtekintéshez és vásárláshoz meg kell erősítened, hogy elmúlt már 18 éves.