Barion Pixel

Birkás Borház

Borászatunk 4 kis hordóval indult útjára! A nagypapának köszönhető, hogy mind a 4 hordó mai napig egészséges állapotában van. A nagypapa szőlőfeldolgozó eszközei mind kézimunka igényűek voltak! A mai modern technológia lehetővé teszi, hogy borainkat hűtött erjesztéssel készítsük el. Mi speciális élesztők megválasztásával erjesztünk! Főleg olyan élesztőkultúrát választunk, mely az elsődleges zamatokat és fajtajelleget egyáltalán nem befolyásolja. A fehérborok alapanyagát 4 órán belül beszállítjuk és azonnal feldolgozzuk! Ennek eredménye a reduktív (levegőtől és káros oxidációtól mentes) gyümölcsös bor, mely kellő savtartalom mellett képes borainknak hosszú élet adni. A rosé a kedvencük! Az legizgalmasabb technológia, egyes évjáratokban a borászembert megtréfáló is lehet!

Minden évben más a vörösszőlők színanyagleadó képessége! Figyelni kell mikor választjuk le a színlevet, mely a rosénk színének meghatározója lesz. A vörösek nálunk 7-21 napig áznak zárt keverőlapátos erjesztőtartályban vagy nyitott fakádakban! A fajélesztő beoltása a 2.napon történik, mely intenzív lékeverés mellett beindítja az erjedést. Ennél jobb borvidékre nem is születhettem volna! Mindig van kihívás számunkra, mindig lesz mit megtanulni és továbbadni az új generációnak! Azt hiszem az alábbi sorokat mintha nekünk írták volna!

„Így hát azt hiszem, hogy sok boldogság adatik azoknak az embereknek, akik ott születtek, ahol jó borok vannak.” (Leonardo da Vinci)

PINCÉSZET TERMÉKEI

Minden Jog Fenntartva 2021 - Summa Trend Union Kft.

Biztos láttál mindent az oldalon?
Elmúltál már 18 éves?
Webáruházunkban alkohol tartalmú italok vannak, ezért a megtekintéshez és vásárláshoz meg kell erősítened, hogy elmúlt már 18 éves.