Barion Pixel

Götz Pincészet

Magyarország borainak Európa szerte mindig nagy neve volt. A Tokaj Borvidék azonban a világhírű borkülönlegességek hazája. A Tokaji bor egy magyar különlegesség, amelyet sokszor próbáltak már utánozni, de ez soha nem sikerült, még a legnehezebb időkben is fönntartotta hírnevét. Az utóbbi tíz évben a tokaji aszúborok megmenekültek a feledés homályától. Átható és hosszan visszacsengő illatok és aromák színelőadásával találkozunk itt, amelyekhez hasonlót sehol másutt a világon nem találhatunk. A borkülönlegességek mellett teret hódítanak a friss, gyümölcsös minőségi borok is, ezek kóstolásával a borvidék egy új arcával ismerkedhetünk meg.

Gombos-hegyi Pincesor

A Götz Pincészet egy kis sváb településen, a festői környezetben elhelyezkedő Hercegkúton található meg, ami Sárospataktól mintegy 3 kilométer távolságra fekszik. A faluban két pincesor található meg, a Kőporosi és a Gombos-hegyi, 2002 óta mindkettő a világörökség részét képezi.

A szőlő és a bor szeretete, csodálata és a munka tisztelete családi örökségként meghatározó szerepet játszik a Götz Pincészet életében. Családi vállalkozásunk 17 hektáron elterülő, kitűnő fekvésű, első osztályú szőlőterületei összesen hat dűlőben helyezkednek el. Ezek kiváló lehetőséget adnak arra, hogy az összes típusú tokaji bort elkészítsük. A déli, délnyugati fekvésű, régebbi és újabb telepítésű dűlőiben a hagyományos tokaji szőlőfajták mindegyike megtalálható. A szőlőültetvények Tolcsván a Kincsem és a Bartalos, Sárazsadány határában a Zsadányi, és Sárospatak közelében a Csécsi, a Darnő és a Szegfű dűlőkben helyezkednek el.

rlelpince

A minőség elengedhetetlen eleme a jó pince. A Götz Pincészet riolit-tufába vájt pincében érleli a borokat, amely 9 °C fokos állandó hőmérsékletet tart télen-nyáron. A hordókban borkülönlegességeket érlelünk, tárolunk. A magas páratartalom és a hordókban érlelődő borból származó vegyületek táplálják a pincék falán megjelenő gombatelepeket, a nemespenészt (Cladosporium cellare), amelyek összefüggő réteget képeznek, és egyben a jó pinceklímát is biztosítják.

A megtermelt szőlőt és aszúszemeket a családi gazdaságunk dolgozza fel, amelyekből minőségi borokat és borkülönlegességeket készítünk. Ezeket a Hercegkúton elhelyezkedő, a világörökség részét képező négyszintes Gombos-hegyi pincesoron lévő pincészetben érleljük.

Hercegkt

Engedje meg, hogy elkalauzoljuk Önt egy kis zempléni faluba! A Götz Pincészet egy sváb településen, Hercegkúton található meg, ami Sárospataktól mintegy 3km távolságra fekszik. A községben az 1750-es években kezdődött el a letelepedés, a falu eredetileg a Trautsondorf nevet viseli. A faluban két pincesor is megtalálható, a Kőporosi és a Gombos-hegyi, mindkettő a világörökség részét képezi.

 

Hercegkút egyre népszerűbb a turisták körében, hiszen itt megtekinthető Sváb Tájházunk, ami őrzi a régi hagyományokat. A Gombos-hegyen érdemes egy sétát tenni a Kálváriára a borkóstoló előtt, hiszen csodálatos panoráma nyílik az odalátogatók elé. A falu római katolikus vallású, templomunk a XVIII. században épült. Valamint vannak különböző szálláslehetőségek minden igénynek megfelelően.
Hercegkútról bővebben az Önkormányzat honlapján olvashat a www.hercegkut.hu oldalon.

Tokaji Aszú 6 puttonyos édes fehér borkülönlegesség

tokaji-aszu-gotz

Évjárat: 2000
Leírás: Tokaj-Hegyalján a Botrytis Cinerea penészgomba váltja ki áldásos hatását, mintegy magukban összeszárítva a túlérett szőlőszemeket. Ennek a folyamatnak az ősz eleji esők és az októberi száraz napos időszakok kedveznek leginkább. A Tokaji Aszúk rendkívüli minőségüket nemcsak a magas cukortartalomnak, hanem a kimagasló savtartalmuknak is köszönhetik, amelyek képesek egyensúlyt teremteni ezekben a koncentrált borokban.

Tokaji Muscat Lunel késői szüretelésű édes fehérbor

oklevel-gotz

Évjárat: 2009
Leírás: A Sárgamuskotály szőlőfajta középérésű, általában szeptember közepén szokták szüretelni, mi viszont október második felében szedtük, ezzel is a kiváló minőségre törekedve, magas mustfokkal szüreteltük. Hogy megőrizzük üdeségét és frissességét a bornak, nem volt fahordós érlelésben része. Egy háromputtonyos aszúnak felel meg a paraméterei alapján, a hölgyek körében a legkedveltebb borunk ez az édes […]

Tokaji Sárgamuskotály félédes fehérbor

Évjárat: 2011
Leírás: A Sárgamuskotályra jellemző intenzív, kedves illat és kerek savak uralják. Friss savai üdévé, könnyen fogyaszthatóvá teszik. A Muscat Lunel borokat az 1800-as években íródott könyvekben a “kedves” jelzővel illették. Friss savai üdévé, könnyen fogyaszthatóvá teszik. Reduktív eljárással készített páratlan zamatokkal rendelkező bor.

Tokaji Furmint félédes fehérbor

Évjárat: 2011
Leírás: A Tokaji Borvidék legfőbb hagyományos szőlőfajtájából készült. Üde, tiszta ragyogású bor. Illatában erőteljes gyümölcs és virágjegyek jellemzik, mely párosul a bor fiatalságával. Ezt a bort reduktív technológiával, irányított erjesztéssel készítettük. Elegáns, könnyed savakkal rendelkezik.

Tokaji Sárgamuskotály száraz fehérbor

Évjárat: 2011
Leírás: Mint illatos fajta, a Tokaji minőségi borok közül az egyik legkedveltebb a fogyasztó közönség körében. Reduktív eljárással készített, elegáns, friss, páratlan zamatokkal rendelkező bor. A Sárgamuskotály az a bor, – ha valaki nem borfogyasztó, vagy borszerető ember- ezzel a borral rá lehet vezetni a kultúrált borfogyasztásra.

Tokaji Furmint száraz fehérbor

Évjárat: 2011
Leírás: Tokaj-Hegyalja legfőbb szőlőfajtájából, a válogatott szüretelés után gondos feldolgozással és irányított erjesztéssel készült száraz borunk. Illatában a szőlőfajta elsődleges aromajegyei az uralkodóak. Friss, üde ízvilággal, ropogós savakkal rendelkezik, gyümölcsös, szép harmóniában van a sav és az extrakt tartalma. Testes, hosszú bor. Utóízét percekig érezzük a szánkban.

PINCÉSZET TERMÉKEI

Minden Jog Fenntartva 2021 - Summa Trend Union Kft.

Biztos láttál mindent az oldalon?
Elmúltál már 18 éves?
Webáruházunkban alkohol tartalmú italok vannak, ezért a megtekintéshez és vásárláshoz meg kell erősítened, hogy elmúlt már 18 éves.